Rökugn för varm och kallrökning.
Ugnen är 29 cm i diameter och 100 cm hög när den är utdragen.
Luftintaget styrs av hur långt lådan trycks in. Väderförhållandena kan göra det nödvändigt att justera locket så att mer eller mindre rök kan komma ut. Om röken i ugnen blir för tät kommer kol eller Smokepins® att brinna ut på grund av syrebrist. Anpassa därför luftflödet efter förhållandena.
När du ska kallröka hängs de saltade och torkade rökvarorna uppe i gallret med krokar eller garn. Sätt en Smokepin i lådan och tryck in, luftintaget styrs i förhållande till hur långt lådan är inskjuten.
Vi rekommenderar att du drar ut ugnen helt vid kallrökning.
Om du vill varmröka, lägg glödande kol i lådan.
Ovanpå det glödande kolet läggs spån/flis inslagna i stanniol med några hål, alternativt kan träbitar/woodchips läggas ovanpå kolet. Var i det här fallet noga med att inte tillföra så mycket luft att träbitarna börjar brinna. Temperaturen i ugnen anpassas efter mängden kol kombinerat med ugnens höjd. Höjden kan justeras efter var o-ringen är placerad på överdelen.
När du varmröker fisk i den här ugnen, ska hel fisk användas och hängas i krokar. Kroken ska fästas i huvudet eller ryggraden på fisken.
Hitta Rökskåp & tillbehör även hos: