Mäter sockerhalten i Öchsle grader för vinjäsning/vintillverkning.För den professionelle vin/öl/cider-tillverkaren behöver sockerhalten i frukt och druvor mätas innan skörden tar fart. När frukten uppnått rätt sockerhalt skördar man och startar vinifieringsprocessen. Refraktometern utgår från Öchsle eller Oechsle-skalan samt den österrikiska KMW-skalan.
Tekniska data:
* Mätområde: 0 – 140 Oe (avläsning 1”Oe)
* Mätområde: 0 – 32 Brix (avläsning 0,2 Brix)
* Mätområde: 0 – 25 Babo (avläsning 0,2 KMW)
* Noggrannhet: 0,1 Brix
* Temperaturkorrigering: automatisk Då det enda som skiljer dessa refraktometrar utseendemässigt är skalan så används en och samma bild.
Läs mer om Euromex Vinmakarrefraktometer
Hitta Refraktometrar även hos: