Petromax Wrought Iron Pan SP28

Petromax Wrought Iron Pan SP28

Smidesjärn är ett utmärkt pannmaterial. Pannan som är gjord av den är lättare än en gjutjärnspanna, men den har de bästa järnegenskaperna. Pannan utvecklar en vacker patina med fettbehandling och med tiden, och eftersom den inte har någon bärbar nonstick-beläggning, är pannans livslängd riktigt lång. Patinan på ytan fungerar som ett slags anti-stick, men det bästa sättet att undvika att fastna på mat är att använda lämpligt fett och kontrollera värmen i pannan – mat som läggs i en panna som är för kall eller varm kan fastna . Efter användning, rengör smidespannan genom att torka av med hushållspapper, eller genom att tvätta med varmt vatten. Torka kastrullen väl och applicera ett tunt lager av t.ex. solrosolja. Undvik speciellt kallpressad jungfruolja eller extra jungfruolja – den tål inte särskilt höga temperaturer. – Kantdiameter 28 cm – Diametern på den platta delen av basen är 21 cm – Vikt 1,6 kg – Total längd med handtag 53 cm När du använder pannan: – 1: ta bort alla klistermärken och skyddsfilmen från pannan. – 2: blötlägg pannan i varmt vatten och 5 till 10 minuter för att ta bort det färglösa konserveringsmedlet i pannan – efter denna tid gnugga kastrullen med en diskborste eller grov svamp och skölj – 3: nu är pannan smord: häll olja, t.ex. solrosolja, i botten av pannan, låt kastrullen värmas långsamt till medelvärme och tillsätt en tesked salt – 4: tillsätt värme tills spisen är full och rör om olja-saltblandningen då och då med en träspatel tills botten av pannan blir brun – 5: Häll av oljeblandningen (var försiktig! Oljan är extremt varm!), Skölj pannan med hett vatten och torka med en ren handduk – nu är pannan klar att användas

Läs mer om Petromax Wrought Iron Pan SP28

Petromax Wrought Iron Pan SP28

Kastrull stekpannor

Hitta Kastrull stekpannor även hos:










Rulla till toppen